Sexy heeft een naam

Format ImageCategories Films & series, Interwebz, Rants & observaties, UncategorizedPosted on

Ik was vroeger echt een nerd. Nog steeds eigenlijk, maar tegenwoordig valt het niet direct op, omdat ik geen bril meer draag. Vanaf het moment dat ik lenzen ben gaan dragen, is het begonnen. Toen kreeg ik om de haverklap “Weet je op wie jij lijkt?” naar m’n hoofd gesmeten. Ik heb echt de gekste dingen gehoord, ook al waren ze altijd wel ergens vleiend. Big Boi van Outkast, Andre3000 (ook van Outkast, voor de niet-hiphopliefhebbers onder jullie), Kanye West. Ik heb echt veel verschillende kapsels en looks gehad, dus misschien had dat er iets mee te maken. Kanye was overigens de enige look waar ik opzettelijk voor ben gegaan, dus dat was altijd een heel welkom compliment. Ik heb zelfs Denzel Washington gehoord, al moet je me echt niet vragen waarom, want ik zie het zelf niet.

Hoewel ik net zoals iedereen graag uniek ben, is er tegenwoordig wel iemand van wie ik het totaal geen probleem vind als me wordt verteld dat ik op hem lijk: Idris Elba. Ook wel bekend als de lekkerste man op aarde. Als ik ook maar één dag iemand anders zou mogen zijn, zou ik kiezen voor Idris Elba. Hij is charmant, hij ziet er goed uit en hij is echt een goede acteur. Ik wil niet te ver gaan en zeggen dat ik seks met ‘m zou hebben, maar in alle eerlijkheid – als hij me zou vragen, zou ik als heteroman wel even nodig hebben om erover na te denken. Als sexy een naam had, was het Idris Elba.

I'm aware of the effect I have on women

Omdat de wereld eindelijk begint te zien wat ik zie, is onlangs in het nieuws verschenen dat er naar hem wordt gekeken om na Spectre in de huid van James Bond te kruipen. Wat ideaal zou zijn, want ik heb niets met Daniel Craig. Pierce Brosnan is mijn favoriet (sorry Sean), want dat is mijn generatie Bond en Goldeneye had daarnaast ook de beste soundtrack. Als Idris Elba echter de nieuwe James Bond wordt, verplaats ik Pierce zonder pardon naar de tweede plaats nog voordat ik die hele film heb gezien.

Maar goed, voordat het zo ver is, moeten we eerst nog maar zien of Elba het überhaupt wel wordt. Mensen hebben problemen met zijn huidskleur of zoiets doms. Alsof het iemand ook maar iets kan schelen wat de huidskleur van James Bond is. Deze mensen snappen niet dat James Bond een codenaam is en denken waarschijnlijk ook serieus dat iedereen in die wereld ouder wordt behalve James. Dwazen. Het is hoog tijd voor wat meer kleur in dat hele secret service-wereldje en laten we wel wezen; na alles wat ze overleven, is het pas ongeloofwaardig dat er in al die jaren nooit eerder een geschikte donkere agent is gevraagd voor de positie. Of niet dan?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *