Plagiaat.blijft.plagiaat

Categories Interwebz, Rants & observatiesPosted on

Rumag. Wie kent het niet? Leuke quotes op zwarte achtergrondjes. Heel erg deelbare content. Superhip. Eigenaar Danny Membre claimde ooit eens een team van honderd bloggers te hebben dat gratis teksten aanlevert, maar wie dat zijn, wilde hij niet zeggen. In de grote mensen wereld zouden we normaal dan spreken van een rode vlag, maar omdat het om Rumag gaat (dat ondertussen vrij groot is), negeerde iedereen het.

Ik wist allang dat hier geen team van bloggers achter zat. Iedereen die een beetje actief bezig is met memes moet tenminste één of twee quotes herkend hebben. En als iedereen er één of twee herkent, kunnen we toch wel spreken van een patroon. Enter RuMagJeStelen. Zij zijn op Twitter (en op Facebook) druk bezig met het exposen van Rumags hippe vorm van plagiaat en dat blijft blijkbaar niet alleen bij het stelen van vertaalde tweets, e-cards en Facebookwijsheden.

Ik zou er de energie niet voor hebben, maar ik ben echt extatisch dat dit account geen andere optie ziet. Hulde. Hopelijk gaan ze binnen afzienbare tijd viral.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *