Photo by Jp Valery on Unsplash

Nog de beste wensen

Categories Rants & observatiesPosted on

Ok 2020, dus goeie voornemens en beter zijn voor het milieu en shit… Ik zie een heleboel mogelijkheden en een heleboel klinken zeker niet verkeerd…

Maar…

Ik doe er niet 100% aan mee man. Waarom?

Dus als je kijkt naar de timeline van de homo sapien, zijn we een stipje op de timeline van deze planeet en we weten het al behoorlijk goed op te fokken. Miljoenen jaren ging het goed, wij ontdekken vuur en vanaf daar ging het keihard bergafwaarts. I mean, we zijn zo called intelligenter dan de dinosaurs, maar die waren volop chillend hun milieuvriendelijke best life aan het leven en BENG! Opeens was hun tijd voorbij.

Wij on the other hand hebben mogelijkheden galore en opties, op opties, op opties, maar kiezen voor geld/macht/ongelijkheid en al die andere dingen die ons op de behoorlijk korte termijn uitroeien. Ok, niet wij allemaal, maar vooral dat handjevol slechte strijders dat de planeet naar hun hand hebben gezet. (Als je de theorieën moet geloven en ook gewoon een beetje om je heen kijkt en ziet wie de grootste verpesters van onze toekomst zijn.)

Dat handjevol positivo’s in het westen (want dat is het basically op 7 komma veel miljard mensen op dit planeetje) dat zich nu vol op de vegan lifestyle en wereldverbeteren stort, gaat het –denk ik– echt niet op tijd kunnen verbeteren. Daarvoor zijn er teveel landen/bedrijven die nog volop vervuilen omdat het money maakt, landen die volop vervuilen omdat ze eindelijk money kunnen maken en het ecosysteem al teveel naar de klote om het nog terug te draaien. Zo is onder andere ijs al volop aan het smelten, werelddelen broeien als een malle, oceanen sterven, hele diersoorten zijn verdwenen en hebben  wij nog veels te veel issues met elkaar.

Daarom zou ik het helemaal niet erg vinden als de aarde ons loest als een stel vlooien en zich klaarmaakt voor whatever er next evolueert, dat zal het waarschijnlijk een stuk beter dan ons doen. En het liefst voordat wij deze planeet helemaal vernietigen en er helemaal niks meer mogelijk is. Want ik geloof eerder dat we dom/hebzuchtig genoeg zijn om dat ook nog wel voor elkaar te krijgen, dan dat we deze mess weten te fixen. 

Houd je goede hoop, sta ik je zeker niet in de weg. Do you! En steek anderen aan met je enthousiasme. Hopelijk heb ik het mis en join ik de bandwagon uiteindelijk wel omdat het allemaal wetten zijn geworden en ik dus wel moet. Ik zal er niet tegen protesteren, want diep onder deze pessimistische tekst zou ik het heel mooi vinden wanneer we als mensheid die Star Trek libi toch nog mogen meemaken, maar ik zou er zeker niet op wedden.

Ondanks mijn zure blik wens ik je wel een op alle vlakken gezond 2020 en geniet van je tempeh.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *